lauantai 14. joulukuuta 2019

Kisaviikko

Huh tämä viikko on ollut melkoista kisatykitystä, sillä meidän perheessä raapaistiin kuuteen päivään yhteensä kolmet kisat. Maanantaina Pörri aloitti seuran omissa rallyn iltakisoissa. Olin pitkän työpäivän jälkeen ihan töttöröö, kun rataantutustuminen alkoi klo 20. Voittajassa oli vain 8 koiraa, joten myöhäisestä ajankohdasta huolimatta päästiin vielä ihan ihmisten aikoihin kotiin nukkumaan. Tuomarina oli oman seuran Päivi Nummi, joka tuomaroi ensimmäiset kisansa. Radassa oli meille epävarmoja kylttejä, mutta ei mitään ihmeellistä.


No Pörrin kanssa sitten vähän sattui ja tapahtui kaikenlaista. Vähäinen treenaaminen ja rutiinin puute näkyy edelleen. Puolenvaihdoissa kostautui se, että olen tällä hetkellä vaihtamassa Pörrille useisiin tehtäviin sekä käsimerkkiä että suullista käskyä samoiksi kuin Tacolla ja tällä hetkellä Pörri ei osaa suullisia käskyjä vielä kovin hyvin. Onnistuin myös itse tekemään yhden kyltin väärin, josta otettiin yksi -10 p. Kiltin tuomarin ansioista saatiin kuitenkin tulos 73 p. Tämä oli huonoin rallytulos, jonka olen koskaan tehnyt, mutta itse radasta jäi hyvä mieli, koska Pörri oli radalla ja koko kisoissa niin iloinen, häntä heilui ja oikean puolen seuraaminenkin sujui paljon paremmin kuin ekoissa voittajan kisoissa. Nyt treeniä alle ja lisää kisoja kalenteriin.Perjantai-iltana startattiinkin sitten Tacon kanssa tokokoeura, kun Kurtti tuomaroi Ylöjärvellä pienene iltakokeen. Olen jo pitkään kytännyt Tacolle tokoon koepaikkaa, mutta kokeet ovat menneet ihan supernopeasti täyteen ja ollaan jääty nuolemaan näppejä. Nyt otin varman päälle ja ilmosin Tacon heti puolilta öin. Alossa oli seitsemän koiraa ja rotukirjo oli ilahduttavan lavea. Esim. Tacolla oli paikkiksessa vieressä staffi ja venäjänmustaterrieri.

Tacon kanssa ollaan työstetty kokonaisuuksia PALJON, mutta vihdoinkin ne alkaa onnistua. Kapulanpidon tiesin epävarmaksi liikkeeksi, koska Taco saattaa ryöstää kapulan tai sitten se puree niin, ettei kykene irroittamaan. No perjantaina nähtiin sitten se versio, että Taco tiputti kapulan. Vanha ongelma viime talvelta, joka tupsahti nyt esiin. Saatiin onneksi kaikista muista liikkeistä kympit kiltiltä tuomarilta, joten 180 p, KP ja ykköstulos. Sijoituttiin vielä kolmanneksi niin saatiin jopa palkintoja. Olipa kiva yllätys.


Tänään lauantaina Taco avasi kisauransa kolmannessa lajissa nimittäin agilityssä. Näistä kisoista ei tullut mainittavaa menestystä muuta kuin, että hyppyradalla Taco pääsi jopa palkinnoille tuloksella 20,58 ja sai palkinnoksi Kongin vinkupalloja, jotka on Tacon suosikkeja. Agiradat taisivat olla varsin kinkkisiä, sillä Tacon luokassa pikkumakseissa ei tullut kummaltakaan radalta yhtäkään tulosta.


1 kommentti: