sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Avoimen luokan korkkaus

Käytiin Tacon kanssa kotiseuran kisoissa korkkaamassa avoin luokka. Piti kisata Tacon kanssa rallyn avoimessa luokassa jo kesällä, mutta jouduin perumaan Tacon kisastartin juoksujen vuoksi. Sen jälkeen lähdettiinkin Lappiin lomalle, joten kisaaminen venyi syksylle ja ihan hyvä niin. Kisatauon aikana ehdittiin treenaamaan monta juttua vielä varmemmaksi. Erityisen iloinen olen 1 askel seiso, 2 istu ja 3 askelta maahan - kyltin seisomisesta, johon ihan sattumalta keksin ohjauksen, jolla sain -1 p virheen pois. Tacoa pitää ohjata aika monella kyltillä eri tavalla kuin Pörriä, sillä Taco kiinnittää huomiota selvästi vähemmän käsiin kuin Pörri, mutta sen sijaan huomioi enemmän esimerkiksi rintamasuuntaa ja mun jalkojen asentoa. Olen treenaillut nyt Tacon lisäksi myös Pörrin kanssa. Pörri kävi jopa Hämeen shelttien rally-tokopäivässä, jossa oli kouluttajana Pia Heikkinen. Kisakalenteria on selattu molempien koirien osalta nyt kuumeisesti ja todennäköisesti Pörrikin pääsee kisoihin ja korkaamaan voittajaluokan vielä tämän vuoden puolella.

Lauantaina tuomarina oli Tiia Hämäläinen, jonka radat on mun suosikkeja. Pörri on kisannut Tiian radalla kolme kertaa ja kaksi kertaa saanut 100 pistettä. Tykkäsin myös tästä Tiian radasta, jossa oli paljon seuraamista ja käännöksiä. Sopii Tacolle, jolla on vahva seuraaminen. Eniten kuumotusta aiheutti heti ensimmäisenä ollut houkutus, jossa oli houkutuksena kaksi Tacon suurta intohimon kohdetta eli putki ja hanska. Rataantutustumisessa onneksi totesin, että houkutus oli sijoitettu aika kiltisti erilleen muusta radasta ja esineet olivat aika kaukana.


Saatiin radalta yksi virhe eli saksalaisessa eriaikaisuus, joka maksoi meille kolme pistettä. 97 pisteellä sijoituttiin toiseksi, sillä toisella 97 pistettä tehneellä koirakolla oli nopeampi aika kuin meillä. Tuomarin kommentti oli "Todella hienoa yhteistyötä ja osaamista." Tästä on hyvä jatkaa. Rallyn treenailu jatkuu Tamskin rally-tokon tehoryhmässä talvikauden ajan ja toistaiseksi ollaan nyt panostettu Tacon kanssa päätoimisesti rally-tokoon ja aksaan, mutta tarkoitus olisi myös jatkaa tokoilua, kunhan saadaan jostain motivaatiota. Jostain syystä tokon treenaaminen on tökkinyt jo pidemmän aikaa, mutta rally-toko on imaissut todenteolla.



Tässä vielä video radasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti