maanantai 1. heinäkuuta 2019

Tacolle RTK1

Käytiin lauantaina Tacon kanssa Ylöjärvellä Mutalassa rally-tokon tuplakisoissa. Ekat ulkokisat Tacolle. Ekat tuplakisat sekä mulle että Tacolle. Alokasluokka aloitti aamulla ensimmäisenä jo klo 9. Raskaan työviikon jälkeen olisin mielelläni mennyt kisaamaan vasta iltapäivästä. Silmät ristissä heräilin klo 6.40. Alokasluokan radat olivat molemmat mukavan lyhyitä. Ensimmäisellä Taru Leskisen radalla oli 12 kylttiä ja toisella Minna Hillebrandin  radalla oli vain minimi 10 kylttiä.


Ensimmäinen rata alkoi hiekkakentän metsän puolelta ja paikalla oli vain alokasluokan koirakoita. Toiselle kentälle rakennettiin seuraavaa rataa, mutta häiriöt olivat varsin maltilliset. Sääkin oli kiva: viileähkö kesäaamu. Startattiin Tacon kanssa kuudentena. Radassa ei ollut mitään ihmeellistä ja yksi virhepiste otettiin 10 kyltin käsitargetista. En uskaltanut jättää käsitargettia puolitiehen, sillä Tacon istuminen on vielä liian herkässä ja riski siten liian suuri. Näin siis yksi tietoinen virhe. Tacon kontakti rakoili ainoastaan pujottelussa. Muuten Tacon suoritus oli 10+ ja muistin onneksi kehua Tacoa runsaasti radalla hienosta suorittamisesta. Moni koira teki 99 p, mutta tehtiin Tacon kanssa sen verran nopea aika, että se riitti toiseen sijaan.

Ennen toisen radan alkua paikalle valui paljon avoimen luokan koirakoita, sillä avoimen luokan rata pyöri samaan aikaan kuin jälkimmäinen alokasluokan rata. Häiriötä alkoi olla selvästi enemmän. Toinen kenttä oli myös lähellä pysäköintialuetta, ilmoittautumista ja kanttiinia. Häiriöitä oli niin, että hirvitti. Radassa sinänsä ei ollut mitään ihmeellistä, vaan se oli varsin helpon oloinen. Vaikeaksi radan teki häiriöt. Erityisesti kahdeksikko oli sijoitettu varsin haasteelliseen paikkaan ja siinä oli monilla koirilla ongelmia, myös Tacolla.


Ekaa hienoa rataa ei tietenkään saatu videolle, mutta tämä sähläysrata tuli, joten laitettakoon se jakoon kaikelle kansalle. Häiriöt vei Tacoa 100-0. En osannut ennakoida ja tuoda Tacoa riittävän ajoissa kehän laidalle katselemaan häiriöitä, jotta sitten kisassa ne ei enää olisi häirinneet.

Virhesaldona siis:
- kyltti 2 PY -1 p
- kyltti 3 KYL -1 p, uusi -3 p
- kyltti 6 PY -3p
- kyltti 7 OV -1p, PY -3 p
- kyltti 8 uusi -3 p
- kyltti 10 TVÄ -10 p

eli pisteitä jäi 75 p ja hyväksytty tulos ja RTK1. Kolme kertaa radan aikana todella harkitsin, että keskeytän, mutta sitten ajattelin, että tämä on rally-tokoa. Täällä voi venyä vähän kehnommallakin suorituksella hyväksyttyyn tulokseen ja ilman tuota Tacon 10 kyltin piruettia oltaisiin saatu yli 80 pistettä. Onneksi jatkoin maaliin saakka ja selätin uusimismörön ja uskalsin uusia pahimmat virhekyltit.

Tuomarin sanallinen palaute oli: Koira tekee upeasti töitä ollessaan kuulolla, ympäristössä muutamia häiriöitä, mutta hienosti pystyi jatkamaan työskentelyä.


Mitä näistä kisoista jäi käteen: Tacon virittelyä ja valmistelua ennen kehää pitää vielä miettiä uudelleen. Sittenkin enemmän leikkimistä ja hengailua kentän laidalla ennen suoritusta? Lisää palkkaamista häiriöistä luopumisesta? Eteentuloa pitää vahvistaa ja ajatus päälle hyppimisestä pois. Käsitarget seisomisesta pois. Tacolle tuplakisat saattaa olla vielä liian rankat, koska ympäristö vie sen ajatuksia niin paljon. Häiriöitä pitää edelleen treenata ahkerasti ja hyödyntää ulkotreenimahdollisuudet niin kauan kuin kelejä riittää. Seuraava koetus onkin sitten heinäkuun lopussa, kun startataan avoimessa luokassa.


6 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon, hieno homma! :)

    VastaaPoista
  2. Miksi laji vaihtunut tokosta rallyyn vai oletteko jo kisannut tokossa,milloin sen aika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tacolla on tällä hetkellä paikka rally-tokoryhmässä ja siksi ollaan nyt tokon vastapainoksi tehty myös rallya. Tokossa ei olla vielä kisattu, mutta loppuvuoden aikana olisi tarkoitus kisailla myös siinä lajissa.

      Poista
  3. Onnea luokkanoususta vielä tätäkin kautta! :) Teidän eka rata oli kyllä ihan huippuhieno, sääli ettei sellaisista koskaan tule videota :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja niinpä! Eipä ole Pörrin kummastakaan 100 pisteen radastakaan videota :(

      Poista