perjantai 9. syyskuuta 2016

Voldemort 6 kk

Meidän pieni söpö pentunen on kasvanut pitkäjalkaiseksi nuoreksi mieheksi. Järki tuntuu kaikkoavan samaa tahtia kuin jalat kasvavat ja söpöstä pikkuvirkamiehestä on tullut hirviöloikkia tekevä rasavilli korvaton keppostelija. Onhan Voltti ollut mukava ja järkevä pentu. Se ei ole ikinä ollut samanlainen lahkeissa roikkuva ihmistenpurija tai sukkia varasteleva ilkikurinen kakara kuin Pörri. Voltti on myös luontaisesti todella hyvä rauhoittumaan ja laittaa aina itse pelin poikki ennen kuin kuppi meinaa mennä nurin. Yhtäkään kunnon pentuhepuliakaan ei ole vielä nähty. Ehkä Pörri hepuloi aikoinaan Voltinkin puolesta. Voltin energian purkua toki auttaa Pörri, joka välillä saa melkoisia hyökkäyksiä päällensä. Pörri onneksi teki heti alusta asti pelisäännöt selväksi ja Voltti kunnioittaa niitä edelleen todella hyvin. Voltti tietää, ettei Pörriä kannata kiusata, sillä kyllä Pörri kyllä sanoo takaisin ja on niin sisukas, että varmasti jää muut toiseksi. Poikien yhteiselo sujuu siis edelleen varsin mallikkaasti ja molemmat vaikuttavat onnellisilta juuri tässä laumassa. Eilen treenien jälkeen pojat pääsivät yhdessä juoksemaan metsään ja Pörrikin innostui vallan hurjiin juoksu/paini/retuutusleikkeihin ja autoon sain keräillä kaksi kuraista onnellista nuorta miestä.

Voltti 7 vk

Eilen treeneissä ollessa sain myös todeta, että pönöttävästä virkamiehestä alkaa pikkuhiljaa kuoriutua aktiivinen ja iloinen treenikaveri. Edelleen joudutaan opettelemaan tekemään töitä yhdessä, mutta tuntuu, että parin viikon loman aikana ehdittiin Voltin kanssa lähentyä lisää ja tutustua toisiimme. Tällä viikolla olen käynyt Voltin kanssa kahdestaan lenkillä ja treenaamassa, mikä vie myös meidän suhdetta eteenpäin. Voltti on nyt myös aloittanut hihnakävelyn opettelemisen, sillä sen hihnakävelystä on tullut viime aikoina aivan kamalaa. Tuntuu, ettei tuolle pennulle ole asennettu ollenkaan moodia "kävele rauhallisesti eteenpäin" vaan se sinkoilee kuin ohjus paikasta toiseen eikä osaa kuin kaksi nopeutta: olla paikallaan tai juosta täysillä. Voltti myös edelleen rakastaa kaikkea ja kaikkia suurella tunteella ja jokainen vastaantulija pitäisi moikata. Eilen Riitan tokoissa asetettiin meidän loppuvuoden tavoitteeksi, että Voltti osaa kulkea joulukuussa hienosti hihnassa. 
  

Voltti 6 kk
Painoa Voltilla on nyt reilu 12 kg ja korkeutta reilu 40 cm. Voltti on siis nyt aikalailla samoissa mitoissa Pörrin kanssa. Voltti saikin heittää hyvästit pentuvaljaille ja sai omakseen yhdet Pörrin vanhoista valjaista. Vielä Voltilla on kasvupatit jaloissa eli korkeutta tulee, mutta vaikuttaisi siltä, että Voltti jää aika kompaktinkokoiseksi urokseksi.

Pörri on Voltin tulon jälkeen muuttunut todella paljon. Pörristä on tullut selvästi miellyttämisen haluisempi, hellyydenkipeämpi, kiltimpi ja rauhallisempi. Tuntuu, että Pörri on näiden 4 kk aikana aikuistunut ihan valtavasti ja siitä on tullut todella helppo koira arjessa. Kaikki pentumaiset viiraukset ovat loppuneet ja siitä kasvanut tasapainoinen ja mukava koira, jolla on päänupissa kaikki palikat kohdillaan. Tässä vielä lopuksi vanha video kesäkuulta pojista. Meno on edelleen samanlaista <3


4 kommenttia:

 1. Tsempit tuohon remmikävelyn opetteluun :D meillä treenataan sitä edelleen. Välillä löytyy se kiva "kävele rauhassa tasaisesti eteenpäin"-vaihde, mutta suurimmaksi osaksi mennään vieläkin "sinkoile sinne, tänne ja tuonne niin nopeasti kuin pystyt"-vaihteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörrin hihnakävely oli aikoinaan aivan järkyttävää ja meni pitkään ennen kuin se oppi kävelemään kunnolla hihnassa. Se vaan on ihan eri, että sinkoileeko siellä toisessa päässä 13,5 kg vai 7 kg. :D Lisäks, kun ei ole aikaa talutella koiria erikseen, on hihnan päässä aina kaksi koiraa, jotka on kiinnostuneita eri asioista ja kumpikin on menossa vähän eri suuntaan. Onneksi Pörri on sellainen, että sen voi vaan iskeä fleksiin ja unohtaa siihen, joten pystyn keskittymään lenkillä pelkkään Volttiin aika hyvin.

   Poista
 2. Löysin vasta sun blogin kun etsiskelin tietoa seuraamisen sekä perusasennon vahvistamiseen. Googlella löydetty postaus olikin hieno, siitä on ollut paljon apua meille! En ole ehtinyt kaikkia vanhempia postauksiasi lukeakaan, mutta oletko jossain kirjoittanut miten tuli päätös toisen koiran hankkimisesta? Ja pohditteko pitkään sitä? Itsellä on tällä hetkellä vuoden ikäinen "teini" ja tuntuu, että aika menee tämän kanssa täysin. Ei ole tullut mieleenkään vielä ottaa toista koiraa, vaikka välillä tuntuu että olisi kiva jos tuolla olisi kaveri.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne! :) Oikeastaan hyvin pian Pörrin tulon jälkeen oli selvää, että meille tulee melko nopeasti myös toinen koira ja päätös siitä vahvistui koko ajan. Kahdelle aktiivisesti harrastavalle aikuiselle ei vain riitä yksi koira. Jos meistä vain toinen harrastaisi, meille ei olisi tullut toista koiraa ennen kuin Pörri olisi 5-6 vuotias, mutta meidän molempien harrastaessa Pörri oli niin ylikuormitettu, että oli perusteltua hankkia melko nopeasti toinenkin harrastuskoira rinnalle. Pörri on ollut nyt paljon onnellisempi, kun sen treenimäärä on pienentynyt ja se on myös kehittynyt ihan hurjasti varsinkin tokossa. :)

   Poista