sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Voltin pentutreenejä videolla

Lupasin teille aiemmin, että kuvaan videolle treenejä, mitä Voltin kanssa on tehty ja vihdoin juhannuksena oli aikaa.

Ensimmäisessä videossa ollaan Pörrin agilitytreeneissä, joissa Voltti muistutteli mieleen kosketusalustaa ja käsitargettia.


Juhannuksena tehtiin mm. pentukurssin kotiläksyjä eli boxilla takapään käyttö/perusasentotreeniä. Samaa juttua, mitä olen aikoinaan tehnyt Pörrin kanssa KLIK. Anteeksi alaston pukeutumiseni! Kuvattiin tämä video aamulla ja mulla on vielä yöshortsit jalassa.


Seuraavassa nami/leluvaihtoja. Voltilla on namille ja lelulle eri palkkasanat (Joanna Heweltin ajatus), joita treenataan tässä. Eri palkkasanoilla pyritään siihen, ettei koira koskaan pety palkkaansa, vaan tietää aina, mitä on saamassa. Eri palkkasanat mahdollistaa myös tälläisen "pelin", jolla saa vahvistettua heikomman palkan arvoa ts. koira leikkii saadakseen namin -> leikki vahvistuu tai koira syö namin päästäkseen leikkimään -> ruokapalkan arvo kasvaa. Voltti jää vielä hieman kiinni ruokapalkkaan, mutta ollaan menty parissa viikossa paljon parempaan suuntaan.


Viimeiseksi vielä kuppitreenejä. Volttihan ei ole kovin ahne ruokaa kohtaan ja perusluonteeltaan se on melko rauhallinen, minkä vuoksi se on taipuvainen passiivisuuteen. Tässä pari harjoitusta, joilla saadaan koiraa aktiivisemmin tavoittelemaan ruokaa. Koiran kanssa siis kisataan kupille ja jos kupille ehtii ensin, sen voi napata ja juhlia kupin kanssa. Sitten uusi yritys ja jos koira parantaa suoritustaan, annetaan sen voittaa. Kun koira voittaa kupin, kuppi lähtee liikkeelle ja koira joutuu tavoittelemaan ruokaa saadakseen sen. Voltin tyyppiselle koiralle tämä on varsin oleellinen harjoitus luopumisen vastapainoksi, jotta koira ei totu saamaan ruokaa olemalla passiivinen. Tällä myös saa nostettua ruuan arvoa palkkana.


Kyselkää kommenteissa, jos haluatte tietää lisää jostakin harjoituksesta tai muuten Voltin pentutreeneistä. Tämä oli tämmöinen tiivis esitys. Seuraavassa postauksessa enemmän meidän kuulumisia.

4 kommenttia:

 1. Tuo nami/lelutreeni oli mielenkiintoinen. Voisi testata Elsalla samaa, jos sais jotain tylsempien lelujen arvoa nostettua. Elsa leikkii kyllä mielellään, mutta on tosi valikoiva millä lelulla haluaa leikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo luulisin, että tuolla tavalla saisi nostettua "ei niin kivojen" lelujen arvoa. Kannattaa ainakin kokeilla! :)

   Poista
 2. Voi mikä koipeliini siitä onkaan kasvamassa! ♥

  Hienon näköistä menoa ja super Pörri, kun tarkkailee pikkuveikan treenejä noin tyynesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tulossa melko rasavilli honkkelikoipi. :D Pörri on kyllä niin fiksu ja filmaattinen isoveli <3

   Poista