keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Joko saa hyperventiloida?!

Nyt se on virallista. Pörri on ilmoitettu vihdoin ja viimein ensimmäisiin tokokokeisiinsa. Joko saa hyperventiloida? No ehkä meidän ei tarvitse hyperventiloida, sillä olen varma, että Pörri osaa kaikki alokasluokan liikkeet vaikka unissaan. Ollaan viime aikoina tehty paljon kisamaista, jotta itse tottuisin liikkurointiin ja saataisiin rutiinia kisanomaiseen käyttäytymiseen. Olen menossa kokeeseen aika varmoin fiiliksin, sillä tiedän, millainen Pörri on ja miten se on kisatilanteissa käyttäytynyt. Rally-tokokokeissa Pörri on osoittanut olevansa aika luotettava kisakumppani ja toivon, että sama meno jatkuu myös tokokokeessa. Kokeet ovat kotiseuran hallilla 16.7. ja tuomarina on Ralf Björklund. Vielä on kuukausi aikaa hioa yksityiskohtia, kuten leviämistä täyskäännöksissä, luoksetulon loppua ja noutokapulan parempaa pito-otetta.

Sain Riitalta hauskan idean kisamaiseen treeniin. Ideana on siis, että pyydetään kaveria liikkuroimaan kisaliikkeitä, mutta annetaankin naksutin kaverille. Kaveri saa naksauttaa aina, kun meno näyttää hyvältä ja ohjaaja palkkaa koiran tällöin ja vain tällöin. Harjoituksen tarkoituksena on, että koira saisi palkkaa sellaisissa kohdissa, joissa ohjaaja itse ei koiraa normaalisti välttämättä palkkaisi. Tällä keinolla saadaan vähennettyä sitä, että koiralle muodostuisi suuria palkan odotuksia tiettyihin kohtiin liikkeitä, sillä me ohjaajat tupataan palkkaamaan koiraa useimmiten samoissa kohdissa. Samalla saadaan nostettua nostettua palkan odotusta sellaisiin kohtiin, jotka ovat muuten ehkä jääneet vähälle palkkaukselle esim. jätöt tms (Jos halutaan panostaa tähän osa-alueeseen voi kriteerinä olla, että naksu tulee, kun koira on hieman kyllästyneen oloinen. Näin saadaan palkanodotusta näihin kohtiin ja koiralle reippaampi ilme.) Tästä saa myös itselle hieman perspektiiviä siihen, että mikä näyttää ulkopuolisen silmiin hyvältä. Tätä kannattaa tehdä useiden eri kavereiden kanssa, sillä jokainen naksuttelee vähän eri tiheydellä ja erilaisista asioista. Omasta mielestäni tämä harjoitus on tosi hauska, kun saa itekkin jännätä ja olla skarppina, että milloin pääsee palkkaamaan koiran. Mulle ja Pörrille tämä on myös luonut hyvää yhteishenkeä, kun minun ei tarvitse arvoida, oliko suoritus hyvä vai huono, vaan me pyritään yhdessä näyttämään, että kyllä me osataan ja ansaitaan palkka.

Voltti ja Tarmo
Voltti on kulkenut meidän mukana kaikissa treeneissä ja tehnyt omia naperojuttujaan. Se on kyllä melko pätevä harrastuskoiran alku. Voltti on saanut uuden lempinimen Virkamies, sillä se on melko huvittava tapaus tuon virkamiesmäisyytensä kanssa. Voltin mielestä treenaaminen on vakava juttu ja siihen pitää keskittyä ihan täpöllä, vaikka maailma romahtaisi niskaan. Eilen Voltti oli mukana Pohjois-Hämeen kennelpiirin nuorten koirien ringin tokotreeneissä ja pääsi treenien lopuksi hieman humputtelemaan kentälle. Voltti leikki kivan raivokkaasti lelulla, vaikka se oli alle leikkinyt pitkän tovin Tarmon kanssa. Tarmo on treenikaverin 10 viikkoinen Italiasta haettu bc-pentu. Taas eilen sai todeta, että Voltin kanssa on kyllä niin ilo tehdä töitä, kun se keskittyy niin hyvin ja on niin innokas. Pörrin jälkeen koirassa osaa arvostaa tällaisia ominaisuuksia.

Voltilla on unilelu

10 kommenttia:

 1. No johan oli aikakin! :D Teidän meno näyttää ihan superhyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan kuin olisin kuullut saman kommentin eilisissä treeneissä joltakin muultakin... :D No parempi myöhään, kun ei milloinkaan :)

   Poista
 2. Tsemppiä treeneihin! Mulla on ihan täys luotto että te vedätte sieltä täydet pisteet :D

  Mun kanssa vois olla hieman koomista tehdä tuota naksuttelua! Taitais Pörriäinen saada vähän kaikesta palkkaa kun Milli-tädin mielestä se on aina pätevä :D

  Voltti on kyllä Virkamiesten Virkamies. Hieno työkoiran alku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihan vaan ykköstulosta tavoitellaan...

   Säkin pääset naksuttelijaksi, kun ensi kerran treenataan yhdessä ;)

   Poista
 3. Sulla on sitten Herra Isoherra My Lord Pörri ja Wastuuasioista Wastaava Wirkaa tekevä Ylivirkamies Voltti :D Miks mä aina keksin titteleitä sun koirille :D (Ehkä sen takia kun ne on niin ihania persoonia)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua en voi lopettaa nauramista :'D Pojat on kyllä persoonia isolla P:llä. :)

   Poista
 4. Oi vitsi! Tsemppiä viimeistelytreeneihin :) varmasti hyvin menee koe, kun olette niin hyvin valmistautuneent.

  VastaaPoista
 5. Jo on aikakin Pörrin päästä valloittaan myös tokokentät, ei muuta kuin hurjasti onnea kokeeseen! Vaikka mitäpä te sillä kun kerta osaatte :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä voi sattua ja tapahtua vaikka mitä, joten ehkä sitä ripaus tarvitaan onneakin. :)

   Poista