tiistai 25. elokuuta 2015

Kesäkuulumisia

Kisojen jälkeen olemme pitäneet Pörrin kanssa pientä treenitaukoa. Ennen kisoja tuli treenattua niin paljon, että pieni hengähdystauko oli paikallaan. Kun vielä sattui helteet ja aurinkoiset ilmat, ei edes tehnyt mieli treenailla. Ohjatuissa treeneissä ollaan käyty ja Pörri oli viime viikon rally-tokossa ihan superpätevä. Vaikka ilma oli helteinen ja muutaman metrin päässä toiset sheltit aksasivat, Pörri keskittyi hyvin tekemiseen ja asenne oli kohdillaan. Saatiin kouluttajalta vuolaita kehuja. Pörri alkoi jossain vaiheessa sen verran kärkkyä aktiviteettia, että kävin tekemässä sen kanssa nopean tokotreenin. Otettiin vain seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa.

Pörrin kanssa on tänä kesänä käyty todella paljon uimassa. Nyt helteiden alettua on käyty lähes päivittäin. Pörrin turkki on onneksi nopeasti kuivuvaa sorttia, joten hotspotteja tms. ei ole tarvinnut pelätä. Pörrin lihaskunto on nykyään selvästi parempi kuin viime kesänä. Viime kesänä Pörrin oli hankala päästä vedestä pois, kun turkki oli märkä, mutta nyt se hyppii ja pomppii ilosta soikeana vedestä rantaan ja rannasta veteen. Myös Pörrin uimanopeus on mielestäni kesän aikana kohentunut ja viime viikolla todettiin, että Pörri ui kovempaa kuin ystävänsä australianpaimenkoira Bertta.


Kävin sunnuntaina katselemassa Tamskin tokokisoja uusillä säännöillä. Taso ei kisoissa huikassut, sillä vain yksi koira saavutti ykköstuloksen (bortsu alokasluokassa). Sen sijaan kisoissa sai paljon vinkkiä siihen, mitä oman koiran kanssa kannattaisi treenata. Alokasluokassa moni koira nollasi kaukokäskyt tai liikkeestä maahanmenon. Seuraamisessa jaettiin monelle myös aika luokattoman huonoja arvosanoja (5-6). Avoimessa luokassa kompastuskivi oli ruutu, jonka kaikki koirat nollasivat. Myös merkinkierrossa ja kaukokäskyissä tuli usempia nollia.


Tässä omat muistiinpanoni

- perusasento vahvaksi
- palkkattomuuden harjoittelu tärkeää ja liikkeiden väleissä ei kannata antaa koiran nukahtaa
- motivaatio kohdilleen (erityisesti seuraamisessa)
- seuraamisen käännökset napakoiksi
- koiran irtoamista ohjaajasta poispäin kannattaa vahvistaa pienestä pitäen -> moni koira ei edes lähtenyt etsimään ruutua
- ruudun sijoittelu outoihin paikkoihin esim. kehän kulmaan, kuten kokeessa
- koira opetetaan bongamaan kierrettävä merkki! Osa kiersi ihan mitä sattui
- kaukokäskytreeniä erilaisissa häiriöissä

Kaukokäskyissä moni koira luuli ilmeisesti olevansa paikkamakuussa ja napotti tiukasti makuulla ohjaajan käskyistä huolimatta.

Lopuksi vielä pieni kevennysvideo. Ollaan viime aikoina jääty Pörrin kanssa useammankin kerran lenkillä jumiin, kun tie on ollut poikki ja varattuna toisenlaiselle liikenteelle.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Noi lehmät on kyllä ihan parhaita. Niitä katsellessa aina muistaa, että kiire ja stressi ovat vain ihmisen keksintöjä. :)

      Poista