maanantai 27. lokakuuta 2014

Virailemassa valmennusryhmässä

Ollaan loppuvuodesta menossa Pörrin kanssa Koirakoutsille tokon jatkokurssille ja siitä voisi sitten jatkaa valmennusryhmään. Käytiin tänään vähän haistelemassa valmennusryhmän tunnelmaa, kun sain kaverialennuksella yhden valkkukerran Annalta.

Tunnin aikana meillä oli neljä teemaa:
- ruutu
- stopit
- paikkamakuu
- luoksepäästävyys

Pörrin kanssa on tehty ruutua kaksi kertaa. Kerran tokon alkeiskurssilla namialustan kanssa ja kerran porukkatreeneissä lelun kanssa. Pörri on aina tykännyt ruudusta todella paljon ja menee sinne ihan into piukassa. Kerrankin tokossa on hyötyä Pörrin hyvästä irtoavuudesta. Koitin leikittää Pörriä lelulla, mutta Pörri kiihtyi lelusta vähän liikaa ja sen keskittyminen herpaantui. Päätettiinkin tehdä ruutu namialustan kanssa ja namialusta toimi hyvin. Pörri juoksi hyvin ruutuun. Ruudussa annoin Pörrille vielä toisen namin.

Hyvä, että viime keskiviikkona otin puheeksi kimppatreeneissä stopit. Saatiin Milliltä hyviä vinkkejä stoppien tekemiseen ja ollaankin nyt harjoiteltu niitä joka päivä ja tänään saatiin kehuja, että stopit näyttää oikein hyviltä. Saatiin vinkkejä, miten stoppeja aletaan työstämään eteenpäin.

Paikkamakuu oli tänään ihan mahti! Tehtiin monta suht lyhyttä paikkamakuuta, mikä oli mukavaa vaihtelua, sillä ollaan tehty viime aikoina pääasiassa yksi pitkä paikkamakuu per treeni. Pörri oli tosi skarpinoloinen ja pysyi hyvin. Ainoastaan kerran taisi vilkaista viereistä koiraa. Keskittymiseen auttoi varmasti se, että laitettiin koirat riviin ns. vastakkain: kuono, pylly, kuono, pylly.

Viimeisenä tehtiin luoksepäästävyys, jossa Pörri sai kouluttajalta kehuja. Pylly pysyi nätisti maassa, eikä se rientänyt kouluttajan luokse, kuten yleensä. Pörri piti myös hyvin katsekontaktia minuun, kun kouluttaja käveli meitä kohti. Huomasin, että perusasentotreeni alkaa todellakin tuottaa tulosta.

Valkkukerrasta jäi hyvä mieli, kun huomasin, miten paljon Pörri on muutamassa kuukaudessa edistynyt.

4 kommenttia:

  1. Noi on aina ihania fiiliksiä, kun huomaa koiran edistyneen! Tekeminen palkitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Kummasti lisää aina motivaatiota, kun huomaa koiran oppivan. :)

      Poista
  2. Hienoa että vinkistä apua! Taito Pörri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset teille, että jaksatte treenailla meidän kanssa. :)

      Poista