lauantai 14. kesäkuuta 2014

Agilityä eri näkökulmista

Viime aikoina meillä on ollut menossa melkoinen agilitytohina. Pörrin agilityn pentukurssia on nyt takana kaksi kertaa ja niistä on tulossa omaa postausta hieman myöhemmin, kun ehditään tekemään videot valmiiksi. Kursseilun lisäksi ollaan oltu sekä katsomassa agilitykisoja että talkoilemassa.


Viime viikon sunnuntaina pyörähdettiin Tamskin kisoissa katselemassa loppuillasta mini-,  medi- ja maksikolmosten B-rataa. Aiemmin oltiin oltu katsomassa ainoastaan maksien ykkösten kisoja. Ilma oli aivan upea ja kyllä kelpasi istuskella radan reunalla. Janne napsi muutamia kuvia muistoksi, kun minä ja Pörri katseltiin koirakkojen suorituksia. Pörrille tarkoitus oli lähinnä oppia rauhoittumaan, vaikka vilskettä oli paljon ympärillä. Aluksi Pörri oli hieman katkera, kun ei päässyt itse juoksemaan putkeen, mutta ajanmyötä Pörri rahouhouttui ja laittoi pötköttelemään.


Tänään meillä oli vuorossa talkoonakki agilityn SM-kisoissa Hakametsässä. Oltiin Jannen kanssa molemmat talkoilemassa kanttiinissa klo 10-14. Itse tein voileipiä ja Janne toimi yleismiehenä, joka siivosi roskiksia ja etsi tavaroita. Välillä ehdittiin hieman sivusilmällä seurailemaan kisojakin. Tänään kisoissa oli vuorossa joukkuekisat. Huomenna onkin vuorossa yksilökisat ja mennään varmaan silloinkin nopeasti pyörähtämään Hakametsässä. Harmittavaa, että kisoissa on turistikoirakielto, sillä oltaisiin oltu enemmänkin katselemassa menoa, mutta Pörriä ei voi oikein pitää yksin joka päivä pitkiä aikoja.


Vaikka mulla ja Pörrillä on toko nyt vähän tauolla niin ollaan pari kertaa viikossa hieman tokoiltu. Eilen tein Pörrin kanssa sellaisen tokotreenin, joka tukee mahdollisimman hyvin Pörrin agilityharrastusta. Tehtiin paljon eri tyyppisiä paikallaoloja, seuruuta juosten ja hölkäten, kuolleelle lelulle lähetystä yms. Agilityssä Pörrille käytetään pääasiassa lelupalkkaa ja olen tokossakin yhä enemmän siirtynyt lelupalkan käyttöön, koska se toimii Pörrille erittäin hyvin. Toki jotku liikkeet on pakko palkata namilla, mutta kaiken mahdollisen yritän palkata lelulla. Nyt tokotauon aikana koitan tehdän Pörrin kanssa paljon sellaisia treenejä, jotka on meidän molempien mielestä kivoja ja joissa on hyvä fiilis. Toki yritän aina pitää treenit hauskoina, mutta nyt pääpaino on pois uuden opettelusta ja sen sijaan koitetaan hakea sellaista tekemisen meninkiä ja vauhtia. Eilen tiesin onnistuneeni tavoitteessani, sillä Pörri ei olisi halunnut millään lähteä pois treenikentältä. Jouduin lelun kanssa maanittelemaan herran kentältä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti