perjantai 19. toukokuuta 2017

Vaellus UKK-puistossa - muistoja syksyltä 2016

Kova vaelluskuume nostelee taas päätään. Ostin juuri itselleni uuden makuupussin. Vanha + 7 asteen kuitupussi vaihtuu -5,8 asteen untuvapussiin tämän vuoden reissuille, sillä viime vuonna pakkasöinä hytillessäni totesin, että voi sitä ihminen turhempaankin rahansa tuhlata.

Tänään ollaan suunniteltu mahdollista tulevan syksyn vaelluksen reittiä, mutta sitä ennen on aika fiilistellä vielä edellistä reissua pohjoiseen. Viime syksynä siis vietettiin kaksi viikkoa Saariselän maisemissa. Alkuun kierrettiin päiväpolkuja Saariselän viitoitetuilla poluilla ja yövyttiin mökissä ja toisella viikolla tehtiin pieni vaellus UKK-puiston erämaaosassa, jossa ei ole viitoitettuja polkuja. Koska Voltti oli kesän pieni pentu ja vielä tälläkin reissulla aika nuori koira, jäi kesän harjoitusreissut aika vähäisiksi. Melko soitellen sotaan siis lähdettiin, mutta hyvin selvittiin reissusta. Pyrittiin menemään pitkälti Voltin ehdoilla ja urheasti Janne myös kantoi pikkusankaria rakkakivikoissa ja niinä päivinä, kun tuli pidempiä etappeja.

Saariselällä

Saariselällä

Sarviojalta kohti Paratiisikurua


Sarviojalta kohti Paratiisikurua

Paratiisikuru

Paratiisikuru

Paratiisikuru

Paratiisikuru Ukselmapäältä

Ukselmapäällä
Pirunportti
Ukselmapää

Pikkunen joutui sylikyytiin
Pälkkimäoja

Pälkkimäoja

Välipalatauko Maantiekurussa

Maantiekuru

Kohti Aittajärveä
Väsynyt retkeilijä

Aittajärvi

5 kommenttia:

  1. En kestä. Niin kaunista. Vielä joskus... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi maisemat oli kyllä jotain niin <3 En ollut osannut kuvitellakaan, että Suomessa voi olla tuollaisia paikkoja. :) Mä en kestä odottaa edes sitä, että tulis elokuu ja päästäis lähtemään reissuun. Nyt ajatuksena olla 3 viikkoa Lapissa. :)

      Poista
  2. Lappimaisemat on kyllä niin eri mitä täällä :D Mun piti tänä kesänä lähteä viikoksi Hetta-Pallaksellle, mutta toistaiseksi terveydentila ja budjetti ei sitä salli. Ehkä ensi vuonna sitten :) Kesällä/syksyllä olisi tarkoitus mennä täällä lähettyvillä olevasta Pirkan taipaleesta siivu, jossa saisi ehkä viikonpäivät hukattua. Kokonaisuutena Pirkan taival on muistaakseni n. 300km pitkä, kannattaa siihen tutustua, jos haluaa täällä lähimaastoissa retkeillä pidemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetta-Pallasta mekin mietittiin. Ehkä ensivuonna sitten. :) Kiitos vinkistä. Olen tosin kuullut, että Pirkan taival olisi aika pahasti umpeenkasvanut/merkinnät on puutteellisia :(

      Poista
  3. http://www.saunalahti.fi/eeromari/outdoor/pirkanmaa.html Tässä itseasiassa onkin enemmän infoa Pirkan taipaleesta, jos se sattuu kiinnostamaan :)

    VastaaPoista