sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Mitä minulla on nyt?

Osallistun yhden suosikkikouluttajani Piia Karisen vetämälle kurssille, jossa opetellaan kouluttajataitoja. Päätoimisesti ajattelin kursseilla Pörrin kanssa, mutta teen harjoitukset myös Voltin kanssa ja Voltti pääsee varmasti vierailemaan myös käytännön tunneilla. Ihan ensimmäiseksi kurssilla meidän piti valita kolme liikettä, joita lähdemme työstämään talven aikana. Jouduin valitsemaan Pörrille ja Voltille samat liikkeet ja valitsin liikkeiksi noudon, kaukot ja seuraamisen.

Tässä Voltin alkutilanne ja mitä haluaisin keväällä minulla olevan.

1. SEURAAMINEN

MITÄ MINULLA ON NYT?
Osaa hakeutua perusasentoon. Kestoa ei ole vielä tehty. Osaa tarjota oikeaa seuraamispaikkaa eri vauhdeilla (hidas, normaali, juoksu). Kestoa ei ole vielä tehty. Ei osaa käännöksiä. 

MITÄ HALUAN?
Tulee hyvällä asenteella ja tekniikalla perusasentoon. Osaa seurata pieniä pätkiä, joihin kuuluu yksinkertaisimpia käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Kestää jonkin verran häiriöitä. 

2. NOUTO 

MITÄ MINULLA ON NYT?
Osaa nostaa erilaisia esineitä (lusikan, kynän, pallon, tunnarikapulan yms.). Tehty lelunoutoja siten, että vapautan Voltin lelulle ja lähden juoksemaan itse vastakkaiseen suuntaan ja palkkaan Voltin toiseen leluun. 

MITÄ HALUAN?
Osaa tasamaanoudon jollakin tavaralla. 

3. KAUKOT 

MITÄ MINULLA ON NYT?
Pientä alkeistreeniä tehty maasta seiso -vaihtoon. Ei osaa vielä mitään käskyjä. 

MITÄ HALUAN?
Osaa alokasluokan kaukot ja seisomiseen liittyviä vaihtoja lähietäisyydeltä. 

Tässä video alkutilanteesta


Tulen tänne blogiin päivittämään, miten Voltti edistyy harjoituksissaan kohti tavoitteita.

Päästiin viime viikolla Voltin kanssa myös pariin mielenkiintoiseen koulutukseen, sillä olimme Katri Mureen ja Katja Kiviahon valvovan silmän alla. Heistä molemmat sanoivat, että Voltissa on paljon potentiaalia ja moottoria, mutta niiden esiin kaivaminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Molemmat olivat sitä mieltä, ettei Voltin kanssa kannata kiirehtiä tokoliikkeiden opettamisessa, vaan panostaa paljon oikean työskentelyasenteen luomiseen. Sama fiilis on minulla itselläni ollut jo pidemmän aikaa. Katja suositteli kouluttamaan Volttia paljon tarjoamisen kautta, jotta siihen saisi aktiivisuutta lisää. Sen ei saa antaa yhtään vaipua passiiviseen kuplaansa, vaan pakottaa se pysymään liikkeessä. Katja neuvoi myös luomaan Voltille paljon jännitettä eri liikkeisiin ja opettaa sen olemaan röyhkeämpi. Katja sanoi, ettei Voltille saisi nillittää, jos se karkaa häkistä tai ryöstää leluja taskusta vaan hieman jopa kannustaa sitä tämmöisiin kolttosiin, jotta sen vakava virkamiesasenne hellittäisi.

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva nähdä Voltin tekemistä :) Tosi samannäköistä kuin mitä Gavakin. Meidän leikkiminen näyttää aika samalta ja että koira saisi olla vähän röyhkeämpikin. Jos tulee virhe siitä tulee aika positiivinen "oho" tai jos mun vika saa palkankin. Kun on niin hirveetä tehdä väärin. :D Tehtiin nuorempana treeniä, missä myös pyysin sivulle ja vaihtelin lelupalkkaa 1-10s väliltä, niin että olin hiljaa ja "tokojäykkänä". Sitten yllätin lelulle. Ja koira piti tarkkana kontaktia. Sitten sama, että liikkuri sanoo "liike alkaa, käsky". Kesti myös pitkään saada asenne joka kestää koko alon, lähemmäs 2v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Juuri tuon saman tokoseiväs -> lelupalkka -homman Katjakin opasti minulle. Pörrille pitäisi tehdä tuota "liike alkaa, käsky" -> lelu -hommelia vielä ennen tulevaa koetta. :)

      Poista