perjantai 6. toukokuuta 2016

Voltti 9 viikkoa

Pörri oppi todella nopeasti sisäsiistiksi ja näyttäisi siltä, että Voltti oppii vähintään samaa tahtia ellei jopa vielä nopeampaa. Pörri oli pääpiirteissään sisäsiisti 4 kk iässä ja kokonaan sisäsiisti (pidätti 8 h työpäivän) 5 kk iässä. Voltti menee hyvin Pörrin tassunjäljissä. Se osaa jo itse pyytää ulos, kun on hätä ja menee avoimesta ovesta takapihalle tekemään tarpeensa. Öisin ja yksinollessa se osaa tehdä hädät hyvin alustalle, jos kukaan ei vie sitä ulos. Janne toki on jaksanut käyttää Volttia ulkona myös öisin, jonne Voltti aina tehnyt pissat/kakat. Tuntuu, että Voltilla alkaa myös olla jo hivenen pidätyskykyä, ettei ulospääsy ole enää ihan sekunneista kiinni vaan varoaikaa saa jo useamman minuutin. Pörrillä lähti pidätyskyky kehittymään mielestäni hieman hitaammin ja Pörrillä ehti tulla monet pissat takapihan oven eteen ennen kuin joku riensi avaamaan Pörrille oven. Ihan huippuhienoa, jos molemmat pojat oppii näin nopeasti sisäsiisteiksi! Tässä pitää antaa kiitosta myös kasvattajille, sillä kummankin kasvattajat ovat käyttäneet pentuja ahkerasti ulkona pikkupentuina ja jo uuteen kotiin muuttaessa molemmilla pojilla on ollut joku haju siitä, että tarpeet kuuluu tehdä ulos.

Pojat viettää leppoisaa maanantaita

Voltti leikkii puutarhuria

Pörri sai omaa aikaa metsälenkillä, kun Voltti harjoitteli yksinoloa
Pörri on ollut tällä viikolla vähän aneeminen. Ollaan Jannen kanssa mietitty mistä Pörrin innottomuus ja normaalia huonompi ruokahalu voisi johtua. Pörrille tässä on tapahtunut montakin muutosta: Voltin muutto meille, päivärytmin muuttuminen ja levottomat yöt. Pörri on tosi orientoitunut siihen, että se saa joka arkipäivä nukkua omassa rauhassaan 9 tuntia ja vielä yöt päälle. Nyt on ollut koko ajan ympärillä hälinää ja häslinkiä. Vaikka Pörri on lepäillyt ja makaillut paljon, se ei ole pystynyt nukkumaan päivisin eikä öisin samalla tavalla kuin ennen. Ollaan analysoitu, että Pörrin aneemisuus johtuu pääosin siitä, että Pörri on vain ihan tolkuttoman väsynyt. Onneksi ensi viikolla me Jannen kanssa palataan töihin ja Pörrinkin arkirytmi normalisoituu ja herra pääsee nukkumaan omia päiväuniaan. Pörri on ennenkin reagoinut loma-aikoihin aika voimakkaasti, sillä se ei vaan millään malta nukkua, jos tapahtuu jotain mielenkiintoista. Pörrille parhaiten sopiikin tasaisen tylsä arki.

Varmasti osansa Pörrin alakuloisuuteen on sillä, että Pörri on hoksannut Voltin tulleen pysyvästi osaksi meidän laumaa. En kuitenkaan laittaisi alakuloa ja aneemisuutta kokonaan Voltin piikkiin, sillä Pörri kuitenkin tykkää Voltista ja haastaa sitä useita kertoja päivässä leikkimään. Ollaan myös koitettu antaa pojille tasapuolisesti huomiota ja huolehtia siitä, että kummatkin pojat saavat meidän molempien kanssa privaattiaikaa leikkimisen, lenkkeilyn ja pienen puuhastelun parissa sekä syliä ja rapsutuksia niin paljon kuin tahtovat. 

Pojat leikkii

Voltti harjoittelee yksinoloa

Pojat metsälenkillä
Voltin kanssa ollaan tällä viikolla panostettu erityisesti sosiaalistumiseen. Ollaan käyty niin Tampereen keskustassa vappupiknikillä kuin hallilla, eri metsissä ja agilitykisoissa. Ollaan myös pikkuhiljaa laajennettu elinpiiriä tässä kodin lähellä. Ollaan tavattu kavereiden koiria ja eri ikäisiä ja näköisiä ihmisiä. Voltti on kyllä lunki kaveri. Agilitykisoissa se nukahti syliini. Myös ruuhkabussissa ja vappupiknikillä se nukkui tyytyväisenä. Olen saanut ulkopuolisilta ihmisiltä ihastelevia kommentteja, että miten hyvähermoisen ja tervepäisen pennun olen saanut. Olen itsekin ihan yllättynyt siitä, miten hienosti Voltti käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa. Tällä tyypillä on kyllä palikat päänupissa järjestyksessä.

Voltti nauttii kesäkeleistä
Voltti matkustaa bussilla vappupiknikille
Voltti harjoittelee rauhoittumista Pörrin aksatreeneissä
Tällä viikolla ollaan harjoiteltu arkikäytöstapoja: hihnakävelyä, toisten koirien ohittamista, ovella luvan odottamista, katsekontaktia, luoksetuloa, mukana kulkemista ja tietysti omaa nimeä. Voltti osaa kyllä hienosti oman nimensä eri ympäristöissä. Olen myös päivittäin leikkinyt Voltin kanssa ja tehnyt pieniä kropan hallintaharjoituksia esim. jalkojen yli ja ali kävelyä. Olen myös ehdollistanut Volttia naksuttimeen ja hieman yrittänyt saada Voltin tarjoamaan itse käytöksiä. Tähän mennessä Voltti osaa tarjota istumista ja katsekontaktia. Loppuun vielä pari videota:




4 kommenttia:

  1. Voi että, onnea pennusta! Vaikuttaa huipputyypille! :) Kiva päästä seurailemaan teidän pentujuttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voltti on kyllä ihan huikee tyyppi, kuten koko sisaruslaumansa. :)

      Poista