perjantai 22. tammikuuta 2016

Syyskuun agilityt

Syyskuun alusta Tähtitekniikan kesäkausi vaihtui syyskaudeksi ja kouluttaja Annasta Maijuun.

Maiju pisti meidät heti kovan paikan eteen sillä yksi radalla olleista esteistä oli pöytä. Pörrin kanssa on muistaakseni ainoastaan kerran aikaisemmin kokeiltu pöytää. Noh, kyllähän se Pörri siinä pysyi, kun lykättiin namia sitä mukaa suuhun, kun laskettiin numeroita :D A-esteen kontakti tuotti odotetusti taas ongelmia, koska Pörri ei tunnu saavan jarrutettua siihen kunnolla. Tähän ollaankin saatu vinkiksi harjoitella kontakti vahvaksi ensin madalletulla A:lla. Kepit sujuivat tässä kohtaa aika hyvin (tosin käytössä oli vielä verkot). Videolle saatiin myös yksi Pörrin hienoista oivalluksista kun ajetaan keinusta aluksi ohi.


Näiden treenien jälkeen lähdimme Lappiin viikoksi lomailemaan. Sen johdosta kyseisen viikon treenit jäivät välistä, mutta saimme onneksi vaihdettua treenit seuraavalle viikolle, joten seuraavat kaksi treenivideota ovat samaiselta radalta.

Aivojen nollaus Lapin maisemissa teki selvästi hyvää sekä minulle että Pörrille, sillä näissä treeneissä saatiin tehtyä jo suht mallikasta ratapätkää ilman suurempia virheitä. Myös kepeistä saatiin jälleen pari verkkoa vaihdettua ohjureiksi ilman, että sillä oli suurempaa merkitystä Pörrille.


Viikon toisissa treeneissä jatkettiin rataa siitä mihin edelliskerralla jäätiin. Myös loppupätkä saatiin mielestäni sujumaan hyvin, lukuunottamatta sylkkäreiden ohjaustekniikkaa, joka minulla ei edelleenkään ole vielä ihan hanskassa.


Myös syyskuun viimeisissä treeneissä meillä oli Pörrin kanssa hyvä meininki. Varmaan parasta agilityä, mitä meiltä oli tähän mennessä nähty :) Toki siellä nyt muutama pieni virhe tapahtui, mutta ei takerruta niihin.

4 kommenttia:

  1. Kokemuksen syvällä rintaäänellä haluaisin sanoa, että kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei itse omalla kropalla ja liikellä stoppaisi koiraa kontaktille. Oman vanhemman bortsun kanssa sorruin tähän paljon ja onkin ollut ihan järjetön työ sen aikaansaaman hiipimisen ja jumittamisen kanssa. Luulen, että koira ei koskaan oppinut itse kriteeriä täydellisesti vaan "autoin" koiraa aina liikaa. Toiselle olen kontaktit sitten opettanut ihan eri tavalla ja toistaiseksi sillä on aivan mielettömät ja itsenäiset suoritukset. Toivottavasti en kämmää nyt niitäkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan tässä viimeisen parin kuukauden aikana pistetty merkille juurikin tuo mainitsemasi asia. Autan Pörriä ihan liikaa noiden kontakteille pysähtymisten kanssa. Nyt kun olen pariin otteesseen koittanut komentaa Pörriä ottamaan kontaktin ja jäämään itse parin metrin päähän Pörrin taakse, kääntyy Pörri ottamaan kontaktin minua kohden (tassut puomin vasemmalla puolella), eikä tassut alatulon jatkeena. Eipä tässä auta kuin ruveta vahvistamaan taas Pörrille noita itsenäisiä kontakteja.

      Poista
  2. Vinkkinä 2on2off kontaktia voi harjoitella kotona ihan vaan laatikon avulla, kun koira hakee oikeaan asentoon Itse niin siitä palkkaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ollaankin Pörrin kanssa aikanaan tehty paljon täällä kotosalla. Tarvinnee kaivaa laatikko taas esille ja palautella Pörrin mieleen, mikä oli jutun juju.

      Poista