maanantai 11. toukokuuta 2015

Pörrin liikuntaviikko

Hei kaikille! Blogi on viime aikoina ollut vähän hiljainen, mutta kohta on tulossa treenipostauksia yms. Aloitetaan nyt kuitenkin ensiksi liikunta-aiheella. Bongasin Paimenlauman blogista haasteen, jossa oli tarkoitus kerätä viikon ajalta ylös kaikki liikunnat. Meidän liikuntaviikoksi osui vappuviikko, joka oli liikunnoiltaan hieman poikkeuksellinen, sillä olimme torstai-ilta - sunnuntai välin poissa kotoa. Liikuntamäärät olivat meille hyvin tavallisia, mutta olosuhteiden pakosta jouduimme lenkkeilemään paljon enemmän asfaltilla kuin normaalisti, sillä metsämaastoja ei ollut yhtä hyvin saavutettavissa kuin kotioloissa. Normaalisti tavataan vähintään kerran viikossa myös koirakavereita, mutta tälle viikolle ei osunut yksiäkään koiratreffejä. Tiistain kimppalenkkikin tehtiin hihnassa, eikä koirat päässeet juoksemaan vapaana. Viime viikolla otettiinkin sitten revanssia ja tavattiin kolmena päivänä koirakavereita. Agility-merkinnällä olen merkinnyt agilitya ennen tehtävän lämmittelylenkin ja sen jälkeisen jäädyttelylenkin. Mätsäreihin me menimme kävellen ja myös kävelimme kilpapaikalta takaisin. Itse mätsäreissä hengailua en laskenut liikunnaksi. Näiden lisäksi Pörrin liikkumiseen on kuulunut erilaista omalla pihalla juoksentelua vapaana ja pieniä nopeita pissatuksia. Varsinkin vapaapäivisin tykkään käyttää Pörriä usempaankin kertaan päivässä ulkona, ettei sen turhaan tarvitse rakkoaan venyttää.


Miten paljon te muut liikutte? Mun mielestä Pörri liikkuu suht sopivasti. Tietysti olisi kiva lenkeillä enemmänkin, mutta ainakaan itsellä ei olisi resursseja enää kovin paljon enempää lenkkeillä sen kanssa, kun on tätä muutakin elämää kuin koiran kanssa puuhailu. Metsälenkkejä vapaana yritetään tehdä päivittäin, mutta kuten taulukosta näkee, ihan joka päivä tämä ei toteudu.

2 kommenttia:

  1. Tehän ootte liikkunu oikein mukavasti! Teilläkin remmilenkkejä eniten, sama ku meillä. Kaupungissa ku asuu ni eipä sitä vapaana voi päivittäin pitää. Kiitos ku otitte osaa haasteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kova pyrkimys olisi siihen, että Pörri ainakin kerran päivässä pääsisi juoksentelemaan vapaana metsässä, mutta ihan jokapäivä tämä ei vain täyty. :( Pääosin tehdään remmilenkit kuitenkin 8 m fleksissä, joten suht vapaamuotoista on Pörrin remmilenkkeilykin. Kiitos hauskasta haasteesta!

      Poista