maanantai 20. huhtikuuta 2015

Rally-tokopäivä aloittelijoille

Saatiin yllättäen koirakkopaikka Päivi Nummen koulutukseen Rally-tokopäivä aloittelijoille. Tutustumispäivä pidettiin Koirapalvelu Taidogaan tiloissa Kangasalla. Päivä aloitettiin tunnin luennolla, jonka jälkeen kukin pääsi treenaamaan rataa.


Alun luento-osuus oli todella kattava ja hyvin koostettu. Luento alkoi pienellä historiapläjäyksellä, kun Päivi kertoi omasta harrastustaustastaan sekä rally-tokon synnystä. Tiesittekö muuten, että rally-toko on niin uusi laji, että se on syntynyt vasta 2000-luvun alussa Yhdysvalloissa? Historian lisäksi puhuttiin kisaamisesta, virheistä, yleistä liikkeiden suorittamisesta ja miten koiraa saa radalla ohjata. Lopuksi käytiin yksitellen läpi kaikki alokasluokan kyltit ja myös ylemmän luokan kylttejä. Täytyy sanoa, että miljoona erilaista virhelajia on minulle vielä mysteeri. Vielä enemmän mysteeri on se, että mikä virhe on -1, mikä -3 ja mikä -10 pistettä.

Luennon päätyttyä saatiin mennä lenkittämään koiria ja sillä aikaa Päivi rakensi meille alokasluokan radan. Kukin koirakko pääsi suorittamaan radan kahdesti. Ensimmäisen ja toisen ratasuorituksen välillä oli kaikilla koirakoilla ihan hurja edistyminen. Ensimmäisellä radalla ohjaajat olivat ihan pihalla, mutta jo toisella kerralla ohjaajilla oli selvästi paremmin hanskassa, mitä ollaan tekemässä. Pörrillä oli oikein kiva asenne ja se teki tosi kivasti, kunhan itse olisin tiennyt, mitä pitää tehdä. Saatiin kehuja taas Pörrin hyvästä takapään käytöstä sekä hienosta saksalaisesta täyskäännöksestä. Kesälle olisi kiva löytää joku rally-tokokurssi, jossa pääsisi vielä paremmin rally-tokoon sisälle. Alkeiskurssihan me jo käytiin.

Mulla on muuten valmisteilla Pörrin aksavireestä postaus. Tänään tuli taas hyvää materiaalia postausta varten. Katsellaan, jos vielä loppuviikosta saataisiin postaus ulos. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti