keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pörrin ensimmäiset agilityepikset

Ehdimme käväistä tammikuun lopussa Pörrin ensimmäisissä epiksissä ottamassa pari starttia super mölli -luokassa. Epikset ovat siis epäviralliset agilitykilpailut. Vähän samaan tapaan kuin mätsärit ovat leikkimieliset näyttelyt. Epikset järjesti Ylöjärven koirakerho omassa treenihallissaan. Epiksiin mentiin ihan huumorimielellä ilman mitään menestymisodotuksia.

Heti alkuun täytyy kehua, että Pörri pysyi kummassakin startissa paikallaan, eikä lähtenyt tavalliseen tapaan huitelemaan heti omille teilleen, kun pannan otti pois.

Ensimmäisestä startista tuli "yllättäen" hylky. Pörrin tarvi vähän käydä haukkumassa katsojille ja ratatyöntekijöille, että miten siistiä sen mielestä on olla epiksissä. Kaikkien kommellusten jälkeen päästiin lopulta kuitenkin maaliinkin.

Toisesta startista saatiin jo hyväksytty tulos :) -15p. Tällä radalla Pörri päätti heti alkuun laittaa leirin pystyyn putkessa. Tästä ei sentään tullut virhepisteitä. Virheet tulivat lähimpänä ratatyöntekijää olleesta hypystä, jonka Pörrin ajoi kummallakin kerralla ohi. Kolmas virhe tuli viimeisestä putkesta, josta Pörri päättikin kääntyä kesken kaiken takaisin. 

Oli kyllä hienoa huomata, että Pörri pystyi kisatilanteessa pääpiirteissään keskittymään omaan tekemiseensä, eikä ottanut ympärillä olevista ihmisistä häiriötä niin paljon kuin pelättiin. Tällöinhän Pörri oli vielä todella häiriöherkkä. Häiriöherkkyys on ollut onneksi tässä kevään mittaan vähenemään päin.  Ehkä sitä tulevaisuudessa uskaltaa Pörrin kanssa lähteä ihan oikeillekin kisakentille, mutta sitä ennen pitää vielä paljon treenata.

Pörrin kisasuoritusten jälkeen jäätiin vielä Marjan kanssa katselemaan mölli-luokkaa, jossa olikin sitten jo tosi taitavia koirakoita. Lisäksi tutustuttiin kanttiinin herkullisiin mokkapaloihin. Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että epiksissä oli mukava rento tunnelma ja hyvät tarjoilut sopuhintaan. Jäi kyllä hyvä mieli tästä päivästä.


4 kommenttia:

  1. Mainiota, että ootte uskaltautuneet jo "kisaamaankin", meillä on vielä piiitkä matka siihen :) Ihan vähän nauratti videolla tuo leirin pystyttäminen putkeen, mitähän Pörri siellä oikein touhusi!? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä epikset on hyvä mahdollisuus päästä treenaamaan kisamaista tilannetta sopuhintaan. Samalla näkee tuttuja ja voi vaihtaa kuulumisia ja tukea paikallisten seurojen toimintaa. Ei kannata nostaa rimaa liian korkealle vaan lähteä rennolla asenteella liikkeelle. Pörrin kanssa ei voi koskaan ottaa harrastamista liian vakavasti, kun se on tommonen häslä, joten paras palkinto noista kisoista oli se, että Pörri sai höpsöllä käytöksellään yleisön nauramaan.

      Poista
  2. Hei meillä oli joskus syksyllä (hui, kylläpä aika rientää!) puhetta että mentäis yhteislenkille tai jotain kun niin lähekkäin asutaan, niin haluaisitteko nyt joku päivä lähteä lenkkeilemään? :) Mistin ite ottaisin mukaan kun se on hyvä kaveri, Helmi taas ei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toki halutaan! Laitoin sulle facessa yv:n. :)

      Poista