torstai 26. maaliskuuta 2020

Korona osa 1

Olipa kerran korona ja kaikki meni uusiksi. Tacon kanssa oli tarkoitus kisailla vielä hallikaudella RTK3 ja tokosta koittaa hakea avoimesta luokasta ykköstulos. Toisin kävi. Tuli korona ja sekoitti kaikki. Tacon kanssa oli tarkoitus pitää lomaa harrastuksista talven kisaputken jälkeen, mutta nyt loma alkoikin vähän etukäteen. En laita tilannetta ollenkaan pahakseni, ellei iske ulkonaliikkumiskielto tai paha korona itselle. Nyt on aikaa hoidattaa Tacoa osteopaatilla (Tacolla on paljon hoidettavaa pyllyssä), kerätä peruskuntoa lenkkeilemällä (erityisesti Pörrille tärkeää) ja hioa kuntoon muutamia tekniikkapuutteita, jotka olisi kuitenkin tulleet vastaan mestariluokassa.

Ihan ensimmäiseksi olen ottanut työn alle opettaa Tacolle kaikki puolenvaihdot pelkillä suullisilla käskyillä. Näin kisoissa käsimerkki olisi vain lisäapu ja varmistus. Tästä treenistä videota alla.


Toinen isompi projekti on opettaa kaikki jäävät varmoiksi molemmilla seuraamispuolilla pelkillä suullisilla käskyillä. Näitä tarvitaan rallyn lisäksi myös tokossa.

Kolmas projekti, joka on vielä ajatteluasteella, on opettaa Tacolle pomminvarmat suorat eteentulot. En halua ottaa mestarissa typeriä virheitä tämmöisistä alokasluokan jutuista, kun tarkoitus on kuitenkin päästä metsästämään niitä valiopisteitä tulevaisuudessa.

Tokon osalta ollaan aika mietintävaiheessa. Voittajaan Taco menee joka tapauksessa uusilla säännöillä, mutta tulevaisuus näyttää, että ehtiikö Taco avoimeenkaan enää ennen uusia sääntöjä. Luulen, että kun korona tästä joskus helpottaa, voi kokeet olla hieman täysiä. En haluaisi opettaa Tacolle hyppynoutoa, mutta voi olla, ettei muu auta. Tokon suhteen motivaatio kyntää pohjamutia, mutta katsellaan. Kaukoprojektin kanssa pitäisi ainakin ottaa itseään niskasta kiinni.

1 kommentti:

  1. On kyllä kaunista tekemistä teillä. Mun kärsivällisyys ei ikinä riitä noin perusteelliseen työhön :)

    VastaaPoista