sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Pörrille menolippu mestariluokkaan!

Tästä tulee ihan kisablogi, kun aina kirjoittelen vaan kisakuulumisia, mutta tänä talvena ja keväänä tahkotaan rallya oikein urakalla, joten näitä kisakuulumisia nyt vaan tulee. Koska Tacolla on juoksut niin kisakentille pääsi vuorostaan Pörri. Pörrillä oli viime vuodelta voittajasta kaksi hyväksyttyä tulosta ja nyt metsästettiin kolmatta. Tuomarina näissä kisoissa oli Raili Sonninen-Korhonen, jonka voittajan radalla Pörri on ollut ennenkin.

Rata oli siinä mielessä outo, että oikealla seuraamista oli todella vähän. Vain yksi kyltinväli! Pörrin hienoa oikeaa puolta olisin esitellyt mielelläni enemmänkin, mutta kyllä tämä näinkin kelpasi. Rata oli varsin helppo tämmöiselle koiralle, joka ei kiihdy hypyistä. Tacon kanssa olisi voinut olla haastavampaa, joten mielenkiinnosta on ihan pakko päästä testaamaan tämä rata myös Tacon kanssa. Ollaan Tacon kanssa nyt paljon harjoiteltu viime aikoina putkea ja sarjahyppyjä tai oikeastaan mielentilan hallintaa näiden ihanien asioiden ympärillä ja jotain edistystä ehkä tapahtuu. Tacolla kaikista keskeneräisintä mestariin on jäävät, jotka oli viime viikolla meillä rallyssa teemana, mutta ne on nyt tehotreenin alla ja eiköhän ne saada tässä kevään aikana kuntoon. Pörrillä onneksi on jäävät vielä tokoajoilta muistoissa.


Railin rata alkoi heti liikkeestä seisomisella. Lähtökyltiltä oli lyhyt matka toiselle kyltille, joten olin tarkkana siitä, että Pörri lähtee ekalta kyltiltä hyvässä kontaktissa ja on tarkkana heti ekalla kyltillä. Peruutus sujui tänään hyvin. Peruutus on vähän takkuillut viime aikoina. En tiedä, onko Pörrin kropassa tällä hetkellä jotain, mikä vaikeuttaa peruuttamista. Onneksi pian on taas osteopaatti. Kalleimmaksi kyltiksi meille muodostui taas saksalainen täyskäännös, jossa Pörrin piti taas haistella kylttiä. En tajua, miksi sen aina pitää tehdä sama virhe. Nyt onneksi tajusin jäädä odottamaan sitä, ettei otettu -10 rintamasuunnasta. Lisäksi otettiin taas ohjaajavirhe pyörähdyksestä. Tällä kertaa onneksi vain -1 p. Sitä en osaa sanoa, että miksi. Koitin nyt olla tarkkana, etten hidastaisi kyltillä. Lopputulos oli 93 pistettä ja RTK3. Pörri tuli luokassaan toiseksi, joten saatiin oikein palkintokassi kotiinviemisiksi. Ensi viikolla startataankin sitten mestarissa. Jännää! Ihka ekaa kertaa pääsen kisaamaan jossain lajissa ylimpään luokkaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti