keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Pörrille eka luva kakkosista

Tästä blogista meinaa nyt vallan tulla agilityblogi, mutta en nyt voi sille mitään, kun pojat tahkoo niin komeita tuloksia kisoista toisiin. Lauantaina Pörrillä oli siis uran kolmannet agilitykilpailut Ylöjärvellä Ylökkin hienossa uudessa hallissa. Tuomarina Jari Helin.

Radoilla on kakkosluokassa jo onneksi muutakin kuin pelkkiä suoria linjoja, joten ne ovat lähempänä niitä ratoja mitä Janne ja Pörri treeneissäkin harjoittelevat. Ensimmäinen rata olikin varmaa perussuorittamista Pörriltä.

Pörri tuli helpolla nollalla maaliin. Koska Pörri oli ainoa pikkumaksi, oli Pörri myös luokkavoittaja, joten radalta Pörrille ensimmäinen luva kakkosista.Toinen rata oli myös agilityrata. Tällä radalla Pörrille tuli valitettava pujotteluvirhe kepeillä ja tulokseksi tuli 5. Tälläkin tuloksella Pörri kuitenkin voitti luokkansa ja sai palkintopussin herkkuja. Myös Pörrin akilleenkantapää (eli takaaleikkaus) onnistui tällä radalla hienosti. Radan voi katsoa täältä.

Kolmas rata oli hyppyrata. Kolmannelta radalta ei jäänyt kerrottavaa, mutta ainakin Pörrillä oli hauskaa (kuulemma myös Jannellakin) ja edellisen radan keppivirheen jälkeen Pörri päätti osoittaa osaavansa kepit ja pujotteli ne oikein kahteen kertaan. Radan voi katsoa täältä.

Loput viikonlopusta käytettiinkin sitten ahkerasti tokon parissa. Pörri treenasi tokoa sekä lauantai-illalla isolla kentällä että sunnuntaina oman tokoryhmäni jälkeen normaalilla kentällä. Pörrin tunnari alkaa olla vihdoin siinä mallissa, että toivo elää saada siitä joskus kokonainen kisaliike. Kunpa sama ihme toistuisi vielä myös niiden kaukojen kanssa... Pörri teki lauantaina myös tosi hienoja eteenlähetyksiä isolla kentällä ja pitkällä matkalla. Vielä en ole ottanut sitä osaksi ruutua, vaan ollaan treenattu paloja erikseen siten, että lähetän Pörriä vuoron perään ruutuun ja eteen. Tein Pörrille sunnuntaina myös zetaa ja ohjattua. Yksi isoimmista ongelmista on nyt se, että Pörri tuppaa päästämään lähtöhaukun, jos lähetän sen muualta kuin perusasennosta ruutuun tai kapuloille. Pitäisi melkein mennä jonnekin kouluttajalle kysymään, että mitä tähän avuksi.

Käytin sunnuntaista melkein 8 tuntia talkoilemalla tokon maajoukkuekarsintakoeturneen päätöskokeessa tuomarin sihteerinä. Valitsin kyseisen pestin sen takia, että pääsisin kärryille siitä, mitä tuomarit tuolla tasolla oikein arvostaa ja mistä ne pisteet lähtee. Oli kyllä mielenkiintoinen päivä kaiken kaikkiaan ja syttyi kipinä mennä samaan tehtävään myös ensi vuonna, jos karsintakoe järjestetään Tamskilla.

2 kommenttia:

  1. Kyllä näin upealla menestyksellä kuuluukin blogia täyttää! Onnea upeista suorituksista molemmille pojille :)

    VastaaPoista