maanantai 15. elokuuta 2016

Tokon piirinmestaruuskisat

Lauantaina meillä oli Pohjois-Hämeen kennelpiirin tokon piirimestaruuskilpailut, jossa olimme alo-luokan koirakkona TamSKin joukkueessa. Aiemmin viikolla meillä oli näyttökoe TamSKin tokon tehoryhmään, joten kisamaista settiä tuli tälle viikolle enemmän kuin tarpeeksi. Näyttökoe ei mennyt kaksisesti. Pörri haisteli(!!!!!!) maata liikkeiden väleissä ja liikkeetkään eivät menneet mitenkään kamalan kaksisesti. Päästiin kuitenkin alo-avo-luokan tehoryhmään, joten nyt on Pörrillekin tokoryhmä talveksi. Näyttökokeen jälkeen jälkeen ei ollut kovin loistavat fiilikset lauantain koetta ajatellen. Onneksi Pörri on aina hallissa parempi kuin ulkona, jossa hajut tahtoo vielä pienen miehen mielen.

Näyttökokeen jälkeen pidin Pörrille kaksi tosi tylsää päivää ja lällyttelin sitä huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Perjantai-iltana se alkoi olla aika kivassa vireessä ja lauantaina se oli hallilla ihan into piukassa ja vire oli jopa hieman liian korkea kehään, joten pystyin vielä hiukan treenailemaan odotusalueella. Meidän onneksi paikallaolot oli viimeisenä, joten pystyin viemään Pörrin yksilöliikkeiden kehään paljon korkeammassa vireessä kuin normaalissa kokeessa. Kehään mennessä Pörri oli vähän kuutamolla, mutta kun seuraaminen alkoi, niin se skarppasi. Eri liikkeiden pisteet on tarkemmin alla, mutta noin kokonaisuutena voisi sanoa, että Pörri oli todella kivalla asenteella liikkeellä ja teki tasoonsa nähden selvästi odotettua paremman suorituksen. Mielestäni palkattomuuskaan ei sitä painanut, vaan sillä oli hyvä fiilis koko kisasuorituksen. Oikeastaan ainoastaan palkattomuus näkyi liikkeiden väleissä, joissa Pörri jäi osin aika pahasti kiinni yleisöön (jossa oli paljon tuttuja), sillä iso osa liikkeistä tehtiin kentän laidassa.


Tuomarina kokeessa oli Riitta Räsänen.

Seuraaminen 8,5
Taas 8,5 seuraamisesta, vaikka se oli paljon parempi kuin viimeksi. Pistevähennykset käännöksistä, joten armoton käännöshinkutus jatkuu!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Meidän bravuuriliike.

Luoksetulo 8
Olisi tullut loppuun asti hyvällä vauhdilla, mutta bongasi törpön, joka piti käydä tutkimassa.

Noutoesineen pitäminen 9

Otti kivasti kapulan. Piti aavistuksen löysästi. Irroitti viiveellä, mistä pistevähennys.

Kauko-ohjaus 10
Ripeät vaihdot. Istumaan nousussa pienet tassutukset, kun tasasi pompun jälkeen tassut vierekkäin.

Estehyppy 10

Vähän laiska, mutta tuli sivulle ensimmäistä kertaa kokeen omaisessa tekemisessä uudella tekniikalla ja oikeaan paikkaan. Tästä iso <3

Paikkamakuu 10
Pörri oli neljän koiran ryhmässä reunimmaisena. Vieressä collie. Katseli lähes koko makuun ajan taaksepäin Milliä. Meni maahan ja nousi melko nopeasti. Riitan mielestä ripeästi.

Kokonaisvaikutus 8,5
En yhtään kuunnellut, miten tuomari tätä perusteli, mutta pisteitä lähti varmaan ainakin Pörrin haahuilusta ja kalastelusta perusasentoon.

Yhteensä 184,5 pistettä KP 

Kuva Sanni Lempiäinen
Alokasluokan kokonaistuloksia saatiin odottaa pieni ikuisuus. Meidän kouluttaja-Riitta tosin tuli spoilaamaan ja kertoi, että ollaan voitettu alokasluokka. Tässä vaiheessa ainoa ajatus oli, että mitä hemmettiä?! En katsonut kehässä ollenkaan meidän pisteitä, sillä keskityn niin 110 % Pörriin ja meidän tekemisiin etten ehdi miettiä muuta. Ablodeista päättelin, että kymppejä tuli useammastakin liikkeestä. Pörri hämmentyi ablodeista ihan hirveästi, joten saatiin treenilistalle uusi harjoiteltava häiriö (kaikkeen sitä onkin varauduttava, kun on noin pätevä koira :D). En olisi uskonut, että meidän osaaminen riittää näin pitkälle. Alokasluokassa oli kuitenkin 10 koirakkoa meidän lisäksi ja kaikki koirakot olivat omien seurojensa parhaita. On Pörri vaan koira. Aina se jaksaa yllättää.

Kehän jälkeen sain paljon onnitteluja treenikavereilta. Kiitos vaan kaikille rakkaille ja erityisesti Millille, joka toimi erinomaisena koiran ulkoiluttajana ja Pörrin henkilökohtaisena tsempparina!Yksilövoiton lisäksi meidän joukkue tuli kisoissa kolmanneksi, joten palkintopallilla saatiin kököttää useampikin tovi. Palkintojen jaossa tuli sellainen olo, että me ollaan niin ansaittu tämä. Tokoilu Pörrin kanssa on ollut välillä sellaista tuulimyllyjä vastaan taistelua, että monta kertaa on joutunut kyseenalaistamaan, miksi viitsin itseäni tällä tavalla kiusata. Mutta näköjään ne kaikki ajetut tuhannet kilometrit ja sadat työtunnit eivät ole menneet hukkaan. Pörri on kasvattanut minua paljon ja laittanut minut sellaiseen koiran kouluttamisen korkeakouluun, etten voi olla muuta kuin kiitollinen sille. Tästä tämä kaikki vasta alkaa ja mihin asti me päästäänkään. Olet Pörri sanoin kuvaamattoman rakas!


Facebook muuten päätti tänään muistuttaa minua siitä, että Pörrin ensimmäisestä virallisesta kisastartista on tänään tasan vuosi. Vuoden aikana ollaan kisattu kahdeksan kertaa. Kuusi rally-tokostarttia ja kaksi tokokoetta. Yhteensä meillä on kahdesta kisasta täydet pisteet, kolme voittoa, yksi kakkossija, yksi kolmossija, tittelit RTK1, RTK2 ja 2xALO1. Pörri on muuten tällä hetkellä hallitseva alokasluokan "piirimestari" sekä rally-tokossa että tokossa. Saavutus tämäkin! Jos joku olisi minulle Pörrin pentuaikoina sanonut, että ennen 3 vuoden ikää Pörri olisi menestynyt näin hyvin, olisin varmaan pyörtynyt. Pörri oli aika kova pala purtavaksi aloittelevalle koiraharrastajalle. Monikaan kouluttaja ei ole meihin uskonut, mutta itse olen aina nähnyt, että Pörrin sisällä on timantti. Se vaan vaatii kovasti hiontaa ennen kuin alkaa loistaa. Työt ei todellakaan ole tehty, vaan pitkä treenisuunnitelma on jo odottamassa, mutta tiistaina Pörrillä alkaa ansaittu kolmen viikon treeniloma.

12 kommenttia:

 1. Ootte molemmat huippuja! Pörri on kyllä hieno <3 Onnea!

  VastaaPoista
 2. Todella hyvän näköistä menoa.:) Onnea!:) Pörri on kyllä hieno ja hienosti olette saaneet tulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo tulokset on kyllä tulleet vähän jopa sattumalta. En ollut ollenkaan ajatellut, että me kisattaisiin näin paljon vuoden aikana, mutta Pörri on mennyt vuoden aikana todella paljon eteenpäin joka lajissa. :)

   Poista
 3. Upeaa! Onnea hienosta tuloksesta ja varmasti huipusta fiiliksestä! Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Musta tuntuu, että se hyvä fiilis ei ollu mitenkään yksipuolinen tunne, sillä sen verran omahyväinen ilme Pörrillä on palkintojen jaossa. :D Kehäänkin se oli tunkemassa aina, kun edes vähän liikuin sinne suuntaan :D

   Poista
 4. Vau! Onnea hienosta tuloksesta! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea luokkavoitosta ja hienosta tuloksesta!

  VastaaPoista