sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Tammikuun loput agilityt ja läpivalaisu

Edellisestä agilitypostauksesta on taas päässyt tovi vierähtämään. Ajattelin pistää nyt kerralla loput tammikuun treenit tähän postaukseen. Saan vähän nopeammin kirittyä koneelle kasautuneita videoita tänne blogiin.

12.1. treenailtiin tiukkojen käännösten tekemistä ja niistämistä. Treenit sujuivat vaihtelevalla menestyksellä. Osin ohjasin huonosti ja osin Pörri taas keskittyi kaikkeen muuhun kuin omaan tekemiseensä.


19.1. yritettiin kovasti osua putkeen ja pujotella keppejä.


26.1. vedeltiin siksakkia. Alku meni vähän plörinäksi, koska en edennyt tarpeeksi nopeasti verrattuna Pörrin vauhtiin (ja kyllä siinä ohjauksessakin parantamisen varaa varmasti oli). Saatiin sinne ihan loppuun sentään pari onnistunuttakin suoritusta. Tammikuun lopussa koitti sitten aika käyttää Pörri läpivalaisussa. Kävimme kuvauttamassa Pörrin Eläinystäväsi Lääkärissä Tampereella. Harmiksemme eläinlääkäri löysi kuvauksen yhteydessä löysyyttä Pörrin vasemmasta lonkasta ja sanoi, että tulos tulee tuskin olemaan B:tä parempi. Ell olisi itsekin toivunut, että kaikki olisi ollut kunnossa muuten niin reippaan ja rohkean oloisella koiralla. Jäimme siis pelonsekaisin tuntein odottamaan, mikä kennelliiton lopullinen tulkinta Pörrin kuvista olisi.

Parin viikon odotuksen jälkeen saatiin sitten tulokset:
 • Kyynärnivel 0/0
 • Lonkkanivel C/B
 • Välimuotoinen lanne-ristinikama LTV1
LTV1 ei onneksi aiheuta toimenpiteitä, mutta lonkkien kuntoon täytyy jatkossa kiinnittää huomiota. Konsultoimme monia eri agilityharrastajia ja he sanoivat, ettei C:n lonkka ole este agilityn harrastamiselle. Nyt pitää vain huolehtia, ettei Pörrille kerry ylimääräistä painoa ja kehittää Pörrin lihaskuntoa. Toivon mukaan lonkan löysyyden ei pitäisi haitata harrastamista, kunhan treenimäärät ja tavoitteet pidetään järkevinä. 

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi, toivottavasti lonkan kanssa ei tule mitään ongelmia tulevaisuudessa! Tiedän kyllä monia, jotka C/C lonkkaisilla, terveillä koirilla harrastaa agilityä ilman ongelmia. Toivotaan samaa Pörrille :)

  Minkä kokoinen Pörri muuten on? Se näyttää niin isolta tuossa videolla! Tai ainakin verrattuna näihin mun rääpäleisiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan ettei aiheuta harmia tulevaisuudessa!

   Virallista agilitymittausta Pörrille ei ole tehty, mutta hyvin lähellä medin ja maksin rajaa taidetaan mennä. Säkä todennäköisesti siis 42-44cm välillä.

   Onhan tuo Pörri sheltiksi melkoinen mötkäle, mutta eipähän astu epähuomiossa päälle ;)

   Poista